Keravan Latu järjestää keväästä syksyyn kerran viikossa kaikille avoimia polkujuoksulenkkejä Keravan ja Tuusulan metsissä. Lenkit ovat kestoltaan reilun tunnin ja pituudeltaan kuudesta kymmeneen kilometriin. Lenkeistä ilmoitetaan aina Keravan Ladun Facebook-sivuilla.

Pärjäät mukana lenkeillä, jos jaksat juosta maastossa noin tunnin lenkin ja siinä ajassa matkaa taittuu 7-8km. Vauhdikkaampien juoksijoiden kannattaa muistaa, että poluilla etenemme koko ryhmälle sopivaa vauhtia. Mukaan tarvitset juoksuun sopivat kengät (varsinaiset maastolenkkarit eivät ole välttämättömät, mutta tietysti pitävät poluilla paremmin) ja sään mukaiset vaatteet sekä tarvittaessa juomaa.

Polkujuoksureittejä ja ladattavia gpx-jälkiä

Keravan ja Tuusulan ympäristössä on paljon hyviä polkujuoksuun sopivia metsiä. Jos et pääset mukaan yhteisille lenkeille, voit itse käydä juoksemassa samoja reittejä alla olevien gpx-tiedostojen avulla.

Tuomalansuo
Tuomalansuo sijaitsee Tuusulan ja Keravan rajan tuntumassa. Se tarjoaa vaihtelevaa maastoa ja kauniita maisemia. Alueen keskiosassa on laaja rämealue, itäosassa kalliota ja niiden välissä kosteapohjaista kuusi- ja sekametsää. Polkuverkosto on erittäin kattava ja alueella saa kierrettyä pidempiäkin lenkkejä, varsinkin jos lenkkiin lisää vieressä olevat kuntoradat. Keravan päässä sijaitsee Pihkaniityn kuntorata sekä Tuusulan puolella Annivaaran kuntorata. Autolla saavuttaessa voit jättää auton kuntoratojen parkkipaikoille, molemmista pääsee suoraan poluille.

Mäyräkorpi
Mäyräkorpi sijaitsee myös Keravan ja Tuusulan rajan tuntumassa, aivan Keravan hautausmaan vieressä. Polkuverkosto on kattava ja maasto helppokulkuista. Alue on sekoitus seka-, koivu- ja mäntymetsää, kalliota, ja paikoin helppoa neulaspolkua. Alue ei ole kovin suuri, mutta lenkkiin voi hyvin yhdistää Kulloontien toisella puolella sijaitsevan Korpikallion polut. Korpikylään pääsee helpoiten alittamalla Kulloontien pyörätien vieressä olevan alikulun kautta. Alikulku sijaitsee aivan Keravan haustausmaan kohdalla. Mikäli saavut Mäyräkorpeen autolla, kannattaa auto pysäköidä Suopurontien päässä olevalle parkkipaikalle.

Korpikylä
Korpikylän metsä sijaitsee Tuusulan puolella, Kulloontien, Tuusulan Itäväylän ja Tuusulan Urheilukeskuksen välissä. Alueella on paljon helppoa ja leveää polkua, kalliota ja sekametsää. Urheilukeskuksen päässä on myös leveää hiekkatietä: Pieni Karhunkierros sekä Sikokallion latu. Lenkkeihin saa hyvin lisää kilometrejä Mäyräkorven poluilla tai jatkamalla juoksua Tuusulan Itäväylän toisella puolella olevan Uusikylän ja Savion metsiin. Autolla saavuttaessa Korpikylän poluille pääsee helposti Tuusulan Urheilukeskuksen tai Rykmentinpuiston parkkipaikoilta.

Keinukallio
Keinukallio sijaitsee Keravalla, aivan Keravan ja Sipoon rajan tuntumassa. Maasto on vaihtelevaa ja alueella on paljon korkeuseroja. Polut ovat monipuoliset – paikoin leveitä ja helppokulkuisia, välillä kivikkoisia ja jyrkkiä. Alue on pääsääntöisesti seka- ja mäntymetsää. Kuntorataa pitkin pääsee Kulloontien toiselle puolelle, josta löytyy lisää polkuja ja Ollilanlammen kauniit maisemat. Autolla saavuttaessa voi pysäköidä Keinukallion tai Keupirtin parkkipaikoille.

Mätäkivenmäki
Mätäkivenmäki sijaitsee Tuusulan eteläosassa, Tuusulanväylän itäpuolella. Alue on osa Ruotsinkylän tutkimusmetsää ja polkuja löytyy Vanhan Tuusulantien molemmin puolin, laajin polkuverkosto löytyy tien itäpuolelta. Metsässä on jonkin verran kalliota ja helppokulkuista kangas- ja hiekkapohjaista polkua. Mikäli saavut autolla, voit jättää sen Raition reitin parkkipaikalle tai vaihtoehtoisesti Bergan liityntäpysäköintipaikalle.