Keravalla ja sen ympäristössä on paljon erilaisia ulkoilureittejä ja liikkumismahdollisuuksia. Löydä oma tapasi ulkoilla tutustumalla alueemme monipuolisiin reitteihin! Alta löydät muutaman vinkin alueella liikkumiseen.

Virkisty Keravanjoella
Keravanjoki on alkaa Hyvinkään Ridasjärvestä ja yhtyy Vantaanjokeen Helsingin ja Vantaan rajalla. Joki on 65 kilometriä pitkä ja tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa pyöräilijöille, kalastajille, melojille sekä muille luonnossa liikkujille. Lue lisää oheisesta Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen esitteestä.

Haukkavuoren luontopolku
Haukkavuori on Keravan kaupungin suojelema luontoalue, joka sijaitsee Lahdentien ja Kaskelantien kupeessa. Alue on noin 12 ha ja sen maat ovat pääosin yksityisomistuksessa. Alueella on noin 2,8 kilometrin pituinen merkitty polku. Muistathan että tulenteko alueella on ehdottomasti kielletty. Lue lisää oheisesta Keravan kaupungin esitteestä.

Ollilanlampi ja Keinukallion ulkoilureitit
Keinukallion urheilupuistosta ja sen läheisyydestä löytyy Keravan monipuolisimmat ulkoilureitit. Keinukalliolla on mm. noin 10 kilometriä valaistua kuntoilureittiä, juoksuportaat, 640 metrin pururata, rantapallokenttiä, kuntoilupiste, frisbeegolfrata sekä alueen metsissä laajat polkuverkostot. Keravan suurin lampi, Ollilanlampi, sijaitsee aivan vieressä ja mielenkiintoinen luonto- ja retkeilykohde. Lue lisää Ollilanlammesta (Keski-Uudenmaan ympäristökeskus) ja Keinukalliosta (Keravan kaupunki).

Tuomalansuo
Tuomalansuo sijaitsee Tuusulanjärven itäpuolella, Keravan ja Tuusulan välissä. Alue on monipuolinen luonto- ja ulkoilukohde, jossa on hyvin laaja polkuverkosto. Keskiosassa on laaja rämealue, idässä kallioita ja ympärillä paljon kuusi- ja sekametsää. Lue lisää alueesta ja lataa reittejä urheilukelloosi Polkujuoksu-sivuiltamme.

Rörstrandin vanha metsä
Pohjoisessa Sipoossa sijaitseva Rörstrandin metsä on suuri vanhan metsän alue, joka sijaitsee hyvin lähellä Keravan rajaa. Metsä on pääsääntöisesti kuusivaltaista luonnonmetsää ja on kooltaan 287 hehtaaria. Alue on suojeltu ja harvinaisuus, sillä Etelä-Suomessa ei ole paljon näin luonnontilaisena säilynyttä metsää. Lue lisää Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.