KERAVAN LADUN SYYSKOKOUS 8.11. KLO 18:30

Keravan Ladun syyskokous on siirretty tulipalon vuoksi uuteen paikkaan: Kauppakaari 11 / Nikkarinkujan toimisto klo 18:30.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsiteltävät asiat:

1. Avataan kokous

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen osanottajat sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Käsitellään ja vahvistetaan hallituksen esitys seuraavaa tilikautta koskevaksi toimintasuunnitelmaksi

6. Päätetään seuraavaa tilikautta koskevat liittymis- ja jäsenmaksut

7. Päätetään seuraavana tilikautena hallituksen jäsenille ja toiminnantarkastajille/tilintarkastajille maksettavista

palkkioista ja kulukorvausten perusteista

8. Käsitellään ja vahvistetaan seuraavaa tilikautta koskeva talousarvio

9. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä

10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja joka toinen vuosi

11. Valitaan hallituksen jäsenet ja mahdolliset varajäsenet erovuoroisten tilalle

12. Valitaan 1-2 toiminnantarkastajaa/tilintarkastajaa seuraavaksi tilikaudeksi ja heille henkilökohtaiset

varatoiminnantarkastajat/varatilintarkastajat

13. Päätetään yhdistyksen kokouskutsujen ja muiden tiedonantojen julkaisutavasta

14. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

15. Päätetään kokous

RUSKAMATKA 2024 – ALUSTAVAA TIETOA

Facebookissa järjestämämme matkakohdeäänestyksen voittaja oli Pyhä/Luosto.

Matkan suunnittelu on käynnistynyt ja majoituspaikaksi on valikoitunut PyhäLinna studio33 -huoneistot 2 hengelle 14.-21.9.2024. Majoitukseen ei sisälly aterioita. Huoneistoissa on keittiö sekä sauna.

Matkat on tarkoitus tehdä yöjunalla sekä linja-autolla. Lähtö olisi perjantai-iltana 13.9.2024 ja paluu sunnuntaiaamuna 22.9.2024. Ensi syksyn junamatkat eivät ole vielä myynnissä, joten hinta-arviossa on käytetty 2024 pääsiäisen hintatietoja.

Matkan alustava hinta-arvio on Keravan Ladun jäsenille makuuhytissä matkustaen 525 €/hlö ja istumapaikalla matkustaen 400 €/hlö.

Alustavat ilmoittautumiset joulukuun loppuun mennessä Sirpalle, 0407277635.

Kun junamatkojen hinnat ovat tiedossa, ilmoitetaan matkan todellinen hinta ja pyydetään sitovat ilmoittautumiset.

Yhteiseksi ohjelmaksi on suunniteltu patikkaretkiä, iltanuotiota, revontulibongausta sekä kuutamopatikkaa.

Patikkaretkien kohteiksi on alustavasti ajateltu Tunturiaavan luontopolkua, Karhunjuomalammen reittiä, Noitatunturin valloitusta, Ukkoluoston huippua ja Rykimäkurun reittiä. Reittien kuvauksiin voi tutustua https://www.luontoon.fi/pyha-luosto/reitit

Yhteisen tekemisen lisäksi on mahdollista omatoimisesti suunnata myös maastopyörälenkeille, pelata frisbeegolfia, käydä Pyhäkurun seikkailupuistossa Via ferrata- tyyppisellä radalla tai harjoitella hotellin kuntosalilla.

Otamme mielellämme vastaan ohjelmatoiveita ja jos mukaan lähtee useampia lapsiperheitä, pyrimme huomioimaan myös lapset ohjelmassamme. 

Ks. myös: https://www.facebook.com/keravanlatu/

Ruskamatka 2024 – vastauksia kysymyksiin 

Valitettavasti VR ei ole vielä aloittanut syksyn 2024 matkojen myyntiä, joten alustaviin hinta-arvioihin ei ole tarkennuksia.

Alustavia ilmoittautumisia tarvitaan vielä lisää, jotta matkan järjestelyitä jatketaan. Ilmoittaudu viimeistään 31.12.2023 Sirpalle p. 0407277635. Parhaiten tavoitat minut WhatsAppilla ja tekstiviestillä.

1. K:  Voiko yksin matkalle lähtevä majoittua huoneistoon yksin?

V: Koko huoneiston varaaminen yhdelle on mahdollista, mutta hotelli ei myönnä mitään alennusta yksin majoittujalle. Lisäksi matkan hintaa tulee nostamaan makuuhytin varaaminen yhdelle, jos ei halua matkustaa istumapaikalla.

2. K: Voiko matkat hoitaa omatoimisesti tai ottaa matkan vain toiseen suuntaan?

V: Tarjoamme ainoastaan vaihtoehtoja, jotka sisältävät matkat molempiin suuntiin ja majoituksen.

3. K: Voiko matkalle ottaa lapsia mukaan?

V: Kyllä voi. Alle 10 v lapset matkustavat makuuvaunussa ilmaiseksi ilman omaa makuupaikkaa ja huoneistossa olevasta sohvasta saa lisävuoteen. Jos pienelle lapsella haluaa lastensängyn, sen vuokraamisesta voi sopia itse suoraan hotellin kanssa. Jos mukaan lähtee useampia lapsia, pyrimme huomioimaan myös lapset viikon ohjelmassa.

4. K: Voiko matkalle ottaa lemmikkejä?

V: VR:llä on lemmikkimakuuhyttejä ja hotellissa lemmikkihuoneistoja. Kemijärveltä Pyhälle on tarkoitus mennä linja-auton vakiovuorolla, joten niissäkin pitäisi pystyä kuljettamaan lemmikkejä. Retkillemme lemmikkejä ei lähtökohtaisesti voi ottaa mukaan, koska ryhmässä voi olla allergisia tai esim. koirapelkoisia.

5. K: Onko mahdollista saada ruokailuja pakettiin?

V: Ei ole. Huoneistossa on keittiötila ja mahdollisuus valmistaa itse ruokaa. Ruokakauppaan on vajaa kilometri. Hotellissa on tarjolla aamiaista 16,50€/hlö/vrk. Lähistöltä löytyy ruokapaikkoja.

Suomen Ladun Liity jäseneksi -lomake uudistuu 1.10.2023

Jäsenmaksulaskutus uusille jäsenille muuttuu 1.10.2023, ja samalla jäseneksi liittymislomake uudistuu.   Keravan Ladun yhdistyskohtainen linkki on: https://suomenlatu.crmieportal.com/public/membership/new/139937   Lokakuusta alkaen uusille jäsenille lähetetään jäsenmaksulasku 2024 heti liittymisestä. Kuluvasta vuodesta ei enää mene jäsenmaksua, vaan lasku on ns. 3+12-malli. Uusi jäsen ostaa seuraavan vuoden jäsenyyden saaden kuluvan vuoden jäsenyyden kaupan päälle.   Jäsenyyden hinta määräytyy loka-marraskuussa liittymisajankohdan mukaan, kunnes yhdistys päivittää mahdolliset uudet jäsenmaksut vuodelle 2024.

Pe- la 3.-5.11.2023 Toiminnallinen viikonloppu Varalan urheiluopistossa

Lähde mukaan viettämään liikunnallista viikonloppua Tampereelle. Majoitus 2 hh
huoneissa, ruokailut ja aktiviteetit sisältyvät hintaan. Hinta Keravan Ladun jäsenille
200 euroa/ osallistuja (jäsenmaksun 2022 suorittaneet). Pyydä ohjelma, jos kiinnostuit. Sitovat ilmoittautumiset Arjalle puh. 040 8291276.

KERAVAN LADUN RETKEILYKURSSI KEVÄÄLLÄ 2022

Jos koronatilanne ei estä, Keravan Ladulla on tarkoitus järjestää jäsenilleen retkeilykurssi kevään aikana. Kurssi pidetään pääsääntöisesti keskiviikkoiltaisin Keravalla noin klo 18-20:30 sisä- ja ulkotiloissa. Kukin kurssipaikka tarkentuu myöhemmin. Kurssin ohjelma on kaavailtu sisällöltään ja ajoitukseltaan seuraavaksi:

Ke 2.3.               Retken suunnittelu, jokamiehenoikeudet ja velvollisuudet

Ke 9.3.               Retkeilijän vaatetus ja varusteet

Ke 16.3.            Retkeilijän turvallisuus, ensiapu ja hygienia

Ke 23.3.            Ruokailu ja ravinto retkellä

Ke 30.3.            Majoittuminen ja majoitteet

Ti 5.4.                Kartat ja suunnistaminen retkellä

To 7.4.               Mahdollinen suunnistusharjoitus Keski-Uusimaa-rasteilla

Kurssin kouluttajina toimivat kokenut eräopas Jouni Ijas aiheissa turvallisuus ja ruoka sekä muissa aiheissa Reino Ruotsalainen, jolla on omakohtaista retkeilykokemusta pitkältä ajalta.

Kurssille pyydetään ilmoittautumaan 23.2. mennessä ensisijaisesti verkkolomakkeella (https://forms.gle/zPfW6ZwsHmDVohQh8 ) tai sähköpostitse (reino.ruotsalainen(at)kolumbus.fi). Kurssille mahtuu enintään 20 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssia saatetaan joutua siirtämään, jos koronamääräykset sitä edellyttävät. Jos osanottajia ilmoittautuu vähemmän kuin 10, kurssi peruuntuu. Kurssin toteutumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille 24.2.

Kurssin kokonaishinta on Keravan Ladun jäseniltä 50 euroa ja yksittäisen aiheen hinta 10 euroa, jos ei osallistu koko kurssiin. Maksu pyydetään suorittamaan ensimmäiseen kurssitapahtumaan mennessä yhdistyksen tilille FI83 5132 0540 0090 16 osallistuja ja maksun aihe mainiten.

TOIVEITA RETKEILYKURSSISTA

Keravan Ladun hallitus suunnittelee retkeilyaiheisen kurssin järjestämistä vuoden 2022 aikana. Voit esittää toivomuksia kurssin suhteen lomakkeella https://forms.gle/bQ7WkW7kwAFFXX7g6. Kurssia pyritään suuntaamaan toiveiden mukaisesti ja se järjestettäneen parin tunnin mittaisin jaksoin haluttuina viikonpäivinä keväällä jatkuen mahdollisesti syksyllä. Vastauksia kerätään vuoden 2021 loppuun saakka.

Uudenmaan Valloittavat Huiput – Vantaan Högberget ja Keravan Keinukallio su 17.10.

Uudenmaan latualue tiedottaa:

Kokoonnumme sunnuntaina 17.10. klo 10 Tasakallion pysäköintialueelle, Tasakalliontie 1, Vantaa. Vantaan Ladun ja Polun opastamana kävelemme tästä 1,3 km matkan Högbergetin huipulle ihailemaan maisemia ja ehtii siinä kahvikupillisenkin nauttia samalla. Palaamme autoille viimeistään klo 11.30, jolloin aikaa jää puolisen tuntia siirtyä Keinukalliolle.

Klo 12 kokoonnumme Keinukallion yläparkkipaikalle Keinukalliontie 38, Kerava, ja siitä Keravan Latu johdattaa meidät Keinukallion huipulle ja haastavat meidät leikkimieliseen kartanlukukilpailuun. Suorin reitti huipulle on juoksuportaita pitkin vain 400m, mutta vaihtelun vuoksi voi polkuja pitkin tulla alas päin. Keinukallion pysäköintialueen lähellä on tulipaikka, joten kannattaa pakata reppuun makkaraa sekä tikku paistamista varten. Koko retkeen on varattu aikaa noin neljä tuntia. Halutessasi voit osallistua molempiin tai vain toiseen huiputukseen. Tervetuloa mukaan!

Tiedustelut; Susanna Sihvo, susannasihvo@yahoo.com.Valloittavien huippujen idea on käydä huiputtamassa Uudenmaan korkeita paikkoja, joista on hieno näkymä ja kohtuullinen kävelymatka parkkipaikalta. Yhdellä kertaa voimme kiivetä parillekin huipulle, jos sijaitsevat lähekkäin. Omilla kyydeillä ja eväillä retkeillään ja ulkoilmassa on mahdollista pitää turvavälit.

———————————————————————————————————

Keravan Ladun kimppakyydit lähtevät noin klo 9:15 asemalta Veturiparkista kohti Högbergetiä.